13η δράση

Ημερολόγιο
19 Nov

Το Σάββατο 19/11/2022, το Γήπεδο Ζωής, επέστρεψε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, με μια μέρα αφιερωμένη στους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού!

Η ομάδα του Γηπέδου Ζωής καλωσόρισε για ακόμα μια φορά, μικρούς & μεγάλους, προετοιμάζοντας τους για μια αξέχαστη μέρα! Γνώριμες φυσιογνωμίες -αλλά και πολλές νέες- είχαν γεμίσει από νωρίς τους χώρους του σχολείου, με το χαμόγελο, να είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων.

Οι καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν σύμμαχο της ημέρας και όλα τα προγράμματα, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία!

Το Σάββατο, οι μαθητές της Α’, Β’ & Γ’ τάξης Δημοτικού είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα που βασίζονται στο τρίπτυχο του Αθλητισμού, της Παιδείας & του Πολιτισμού. Μόνο όταν το τρίπτυχο αυτό βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία, τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν κάθε πτυχή του εαυτού τους. Με την επίτευξη αυτής της ισορροπίας, πετυχαίνουν και τον “καλύτερο εαυτό τους”.

Τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν μπάσκετ και έμαθαν βασικές τεχνικές αυτοάμυνας. Αυτό το Σάββατο, παρακολούθησαν εντυπωσιακά πειράματα και εξοικειώθηκαν με βασικούς κανόνες φυσικής και χημείας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Γνώρισαν τον κόσμο της αστρονομίας και έφτιαξαν τους δικούς τους γαλαξίες.

Μεταξύ των παραπάνω, έγιναν «μικροί αρχαιολόγοι», έκαναν ανασκαφή & μάζεψαν πολύτιμα ευρήματα τα οποία θα αποτελούσαν τελικά, τα εκθέματα στο μικρό τους μουσείο. Τέλος, έλαβαν μέρος σε θεατρικό παιχνίδι που ενεργοποίησε τη φαντασία και την καλλιτεχνική τους πλευρά!

Παράλληλα με τα προγράμματα των παιδιών, το Γήπεδο Ζωής παρέχει ενδιαφέροντα σεμινάρια και για τους γονείς. Στόχος του Γηπέδου Ζωής, είναι να προσφέρει στους γονείς εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στη καθημερινότητα τους με τα παιδιά, συζητώντας θέματα όπως το bullying και τον τρόπο αντιμετώπισης του και τη σωστή παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως σε κάθε δράση, τα παιδιά απολαύσαν ένα lunch box κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ενώ μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων έλαβαν το δικό τους αναμνηστικό δώρο, για να θυμούνται τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στο Γήπεδο Ζωής.

Ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε το «παρών» σε κάθε πρόγραμμα και στο τέλος μίλησε από καρδιάς σε όλα τα παιδιά, μεταλαμπαδεύοντας τους τις αξίες και το πάθος του.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και το πρόγραμμα των δράσεων μας γραφτείτε στο Newsletter μας και ακολουθήστε την σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).