15η δράση

Ημερολόγιο
10 Dec

Το Σάββατο 10/12/22, επισκεφθήκαμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και ευχηθήκαμε σε όλα τα παιδιά, καλές γιορτές!

Οι μαθητές της Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προγράμματα που βασίζονται στο τρίπτυχο του Αθλητισμού, της Παιδείας & του Πολιτισμού, που αποτελούν και τους πυλώνες του Γηπέδου Ζωής. Όταν αυτό το τρίπτυχο βρίσκεται σε ισορροπία, τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν κάθε πτυχή του εαυτού τους και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους.

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση και οι εκπλήξεις, αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές της ημέρας! Τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο, έφτιαξαν το δικό τους κολλάζ, παρακολούθησαν πειράματα φυσικής και χόρεψαν στους πιο fun ρυθμούς. Ακόμη, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα του 3D printing, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μια σύγχρονη μέθοδο προσθετικής κατασκευής και ενθουσιάστηκαν όταν είδαν ότι το αποτέλεσμα του «μαθήματος», θα αποτελούσε στολίδι για το χριστουγεννιάτικο τους δέντρο!

Ανυπομονώντας να γίνουν και πάλι ρεπόρτερ, πήραν το μικρόφωνο του Γηπέδου Ζωής και μιλήσαν με τους φίλους τους, πραγματοποιώντας πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις! Τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και πήραν μαζί τους, εκτός από την καθιερωμένη τσάντα με τα αναμνηστικά δώρα, ένα τρίγωνο για να τραγουδήσουν τα κάλαντα στις γειτονιές τους!

Παράλληλα, οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στην εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ενδιαφέροντα σεμινάρια πρώτων βοηθειών και καταπολέμησης του bullying.

O coach Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε στα παιδιά για τις δυνατότητες που κρύβουν μέσα τους καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο, μπορούν τα ίδια, κάθε μέρα, να «πολεμούν» τη μικρή φωνούλα αναβλητικότητας που τους λέει να αφήνουν τα καθήκοντα τους για την επόμενη μέρα.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και το πρόγραμμα των δράσεών μας γραφτείτε στο Newsletter μας και ακολουθήστε την σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).