17η δράση

Ημερολόγιο
19 Mar

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 επισκεφθήκαμε το 5ο Γυμνάσιο Νίκαιας!

Η πρώτη δράση της χρονιάς για τα παιδιά του Γυμνασίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Δυο ξεχωριστές εκπλήξεις περίμεναν τα παιδιά, τα οποία είχαν στη διάθεσή τους, ένα εντυπωσιακό lounge area με ξύλινο ποδοσφαιράκι, σκάκι, επιτραπέζια και μια μεγάλη οθόνη, στην οποία είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις του Γηπέδου Ζωής και το τι έρχεται σύντομα κοντά τους!

Ακριβώς δίπλα, μετατρέψαμε μια τυπική αίθουσα διδασκαλίας σε τηλεοπτικό studio! Σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά παρουσίασαν τη δική τους εκπομπή, μιλώντας για την εμπειρία τους παρέα με το Γήπεδο Ζωής, καλώντας όλους τους συμμαθητές τους να συμμετέχουν στις δράσεις του.

Όσον αφορά τη δράση, τα τρίωρα προγράμματα ήταν βασισμένα στους τρεις μας πυλώνες, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Άλλωστε, πέραν των ευκαιριών που θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά για να ανακαλύψουν το ταλέντο τους μέσα από τα προγράμματα που τους ταιριάζουν, στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν!

Τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ, μαθαίνοντας τις αξίες του παιχνιδιού και της συνεργασίας. Διασκέδασαν χορεύοντας και χρησιμοποιώντας το σώμα τους σε ένα είδος μουσικοκινητικής με πολύ χορό και τραγούδι. Έμαθαν επίσης, να κάνουν εντυπωσιακά πειράματα, ενώ παράλληλα, δημιούργησαν τη δική τους τρισδιάστατη μπάλα μπάσκετ με τη βοήθεια του 3D printing! Τέλος, μυήθηκαν στην τέχνη της ζωγραφικής μέσα από το graffiti!

Καθόλη τη διάρκεια των προγραμμάτων υπήρχε στο χώρο, προληπτικά, γιατρός και όπως συμβαίνει με κάθε μας δράση, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, προσφέραμε στα παιδιά lunch box και χυμό. Στο τέλος, το κάθε παιδί πήρε το δικό του αναμνηστικό δώρο!

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, όπου ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης τούς μίλησε μέσα από την καρδιά του για τα παιδικά του χρόνια στην περιοχή, για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους & για τον τρόπο που μπορούν να πετύχουν τα όνειρά τους.

Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).