2η δράση

Ημερολόγιο
27 Nov

Οι δράσεις του Γηπέδου Ζωής συνεχίστηκαν στο 12ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, αυτή τη φορά για παιδιά της Α', Β' και Γ' Δημοτικού. Μπάσκετ, χορός, αστρονομία, πειράματα, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια για την ιστορία της τέχνης και τα μαθηματικά, πρόσφεραν μια αξέχαστη εμπειρία στα παιδιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν ξανά βασισμένο στους τρεις πυλώνες μας: Αθλητισμό, Παιδεία και Πολιτισμό. Στις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με τον special Guest Νίκο Λινάρδο και χόρεψαν Hip Hop Dance, έχοντας τη δυνατότητα να συντονίσουν τις κινήσεις του σώματός τους με τραγούδια που έμειναν στην ιστορία.

 Στις εκπαιδευτικές δράσεις, μυήθηκαν στην αστρονομία μέσω ενός παιχνιδιού και κοίταξαν τον ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος των «μικρών επιστημόνων» γνώρισαν τον κόσμο της επιστήμης και ενθουσιάστηκαν με τα εντυπωσιακά πειράματα! Τέλος, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία της «Μόνα Λίζα», του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι και να περιηγηθούν στον Λούβρο, παίζοντας τους «μικρούς ντετέκτιβ», ενώ συνδύασαν την τέχνη με τα μαθηματικά, σε μια ακόμα πρωτοποριακή δραστηριότητα. Στο διάλειμμα που έγινε για να ανακτήσουν τα παιδιά της δυνάμεις τους, η ομάδα του Γηπέδου Ζωής τους πρόσφερε ένα υγιεινό lunch box. Στο τέλος των δράσεων, κάθε παιδί πήρε και ένα αναμνηστικό δώρο, για να θυμάται τις όμορφες στιγμές που πέρασε.

Ο Coach Γιαννάκης ήταν ξανά δίπλα στα παιδιά σε όλες τις δράσεις και στο τέλος τους μίλησε με λόγια που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωής. «Αν σου αρέσει κάτι, μπορείς να γίνεις πολύ καλός, κάνοντας εξάσκηση. Χάρηκα πολύ, γιατί είστε πολύ καλά παιδιά κι αυτό είναι το σπουδαιότερο στη ζωή. Και να ξέρετε κάτι: Έχετε πολύ μεγάλη δύναμη μέσα σας. Και μπορείτε να περάσετε και τη μαμά και τον μπαμπά, και τον παππού και τη γιαγιά, και εμένα και όλους τους ανθρώπους που είναι σήμερα μεγάλοι. Δεν είναι δύσκολο, είναι λίγο κουραστικό μόνο. Και όταν κουραζόμαστε, σημαίνει ότι δουλέψαμε. Και όταν δουλεύουμε, νικάμε το ανθρωπάκι που μας βάζει να κάνουμε σκανταλιές και γινόμαστε εμείς πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι, πιο καλοί. Συγχαρητήρια γι' αυτά που κάνατε και θέλω να πιστεύω ότι από αύριο θα κάνετε πολύ περισσότερα», τους είπε, μεταξύ άλλων. 

Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ειδικά διαμορφωμένο παράλληλο πρόγραμμα, με σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Μέλη της ομάδας του ΙΣΝ αλλά και στελέχη του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, Γιώργου Ιωακειμίδη, παρακολούθησαν τις δράσεις και ενθουσιάστηκαν με την ανταπόκριση παιδιών και γονέων σε αυτές τις πρώτες διοργανώσεις.

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

drasi 2

Δείτε τι έγινε

Video Url