4η δράση

Ημερολόγιο
02 Apr

Το Σάββατο, 02 Απριλίου, τα παιδιά της Α', Β' και Γ' Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας γνώρισαν τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής και έμειναν ενθουσιασμένα!


«Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ένα κοριτσάκι Γ' Δημοτικού, το οποίο έκανε τον δικό του απολογισμό για όσα έζησε, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο το ξεχωριστό Σάββατο που πέρασε!

Ο καιρός ήταν και πάλι σύμμαχος, ο ενθουσιασμός των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και από πολύ νωρίς το προαύλιο και οι αίθουσες του σχολείου γέμισαν χαμόγελα! Τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής ήταν προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών, με αποτέλεσμα να περάσουν ένα πρωινό γεμάτο δημιουργία και διασκέδαση. Οι μαθητές έπαιξαν μπάσκετ και χόρεψαν Hip Hop, ντύθηκαν ντετέκτιβ για να ανακαλύψουν την ιστορία της Μόνα Λίζα, έμαθαν πώς να δημιουργούν τα δικά τους ρομπότ στην αίθουσα ρομποτικής, έφτιαξαν τις δικές τους μαριονέτες και έπαιξαν μαζί τους με τον ειδικά διαμορφωμένο φωτισμό, ενώ για μια ακόμα φορά γνώρισαν την αξία της ομαδικής δουλειάς στο πρωτοποριακό παιχνίδι Mine Tower, όπου η επιτυχία βασίζεται στη συνεργασία!

Τα προγράμματα ήταν βασισμένα στους τρεις πυλώνες του Γηπέδου Ζωής: Αθλητισμός, Παιδεία και Πολιτισμός, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του Χαρακτήρα. Άλλωστε, πέραν των ευκαιριών που θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά για να ανακαλύψουν το ταλέντο τους μέσα από τα προγράμματα που τους ταιριάζουν, στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν!

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπου ο Κόουτς Παναγιώτης Γιαννάκης τούς μίλησε μέσα από την καρδιά του για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και για εκείνο το «μικρό ανθρωπάκι» που εμφανίζεται κάθε φορά για να τους αποσπάσει από τον στόχο! Τα παιδιά τον άκουσαν με προσοχή, εκφράζοντας τις δικές τους απορίες!

Παράλληλα, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με το παράλληλο πρόγραμμα που διοργανώσαμε γι’ αυτούς. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής μας, Δημήτρης Γιαννακάκης, τους παρουσίασε με λεπτομέρειες την εγκατάσταση που δημιουργούμε στη Νίκαια και για το τι θα προσφέρει στα παιδιά όλης της περιοχής, ενώ ο ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας πραγματοποίησε σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Video Url