5η δράση

Ημερολόγιο
07 May

Το Σάββατο, 07/05, η ομάδα του Γηπέδου Ζωής επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Νίκαιας για μια νέα δράση, γεμάτη από νέα προγράμματα!

Η πρώτη δράση μας για παιδιά Γυμνασίου ήταν ξεχωριστή, καθώς τα προγράμματα ήταν πλήρως προσαρμοσμένα στις ηλικίες των μαθητών. Παράλληλα, η ομάδα του Γηπέδου Ζωής είχε προετοιμάσει γι' αυτούς δύο εκπλήξεις: Μετέτρεψε μία αίθουσα διδασκαλίας σε ένα εντυπωσιακό lounge area, με πινγκ-πονγκ, ξύλινο ποδοσφαιράκι, σκάκι και μια μεγάλη οθόνη, στην οποία τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για το όραμα του Γηπέδου Ζωής και να παρακολουθήσουν video από τις προηγούμενες δράσεις μας.

Ακριβώς δίπλα, είχαμε δημιουργήσει ένα ολόκληρο τηλεοπτικό studio, στο οποίο τα παιδιά έκαναν τη δική τους εκπομπή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μιλώντας για την εμπειρία του Γηπέδου Ζωής και καλώντας τους συμμαθητές τους να μην χάσουν το επόμενο ραντεβού μας μαζί τους!

Όσον αφορά τη δράση; Τα τρίωρα προγράμματα ήταν βασισμένα στους τρεις πυλώνες του Γηπέδου Ζωής: Αθλητισμός, Παιδεία και Πολιτισμός, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του Χαρακτήρα. Άλλωστε, πέραν των ευκαιριών που θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά για να ανακαλύψουν το ταλέντο τους μέσα από τα προγράμματα που τους ταιριάζουν, στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν!

Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, μαθαίνοντας τις αξίες του παιχνιδιού και πώς να πορεύονται ακολουθώντας το τρίπτυχο που τις αναδεικνύει: Σεβασμός, Επικοινωνία, Συνεργασία. Διασκέδασαν χορεύοντας, έμαθαν πώς να κάνουν εντυπωσιακά χημικά πειράματα, ενώ δημιούργησαν τα δικά τους προϊόντα προσωπικής περιποίησης, τα οποία στη συνέχεια πήραν μαζί τους! Παράλληλα, μυήθηκαν στην τέχνη του graffiti από τον Same84, ο οποίος δημιούργησε και το έργο που κοσμεί τον χώρο της εγκατάστασής μας, ενώ γνώρισαν για πρώτη φορά την αυτοάμυνα και διδάχθηκαν την χρησιμότητά της!

Η δράση μας πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό στην υγεία όλων και τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ενώ σε όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων υπήρχε στο χώρο γιατρός. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, προσφέραμε στα παιδιά lunch box και χυμό, ενώ στο τέλος το καθένα πήρε το δικό του αναμνηστικό δώρο, για να θυμάται τις στιγμές του στο Γήπεδο Ζωής!

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, όπου ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης τούς μίλησε μέσα από την καρδιά του για τα παιδικά του χρόνια στην περιοχή, για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και για τον τρόπο που μπορούν να πετύχουν τα όνειρά τους.

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Video Url