6η δράση

Ημερολόγιο
14 May

Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας υποδέχθηκε στις 14 Μαΐου την ομάδα του Γηπέδου Ζωής, σε μια ακόμα εντυπωσιακή δράση!

Με καλοκαιρινή διάθεση και καιρό, τα παιδιά της Γ', Δ' και Ε' Δημοτικού έδωσαν δυναμικό «παρών» σε μια ακόμα δράση του Γηπέδου Ζωής! Ξεκίνησαν από νωρίς να καταφθάνουν στον χώρο του 19ου Δημοτικού Σχολείου, με τον ενθουσιασμό τους να είναι έκδηλος. Τα προγράμματά μας ήταν βασισμένα στους τρεις πυλώνες του Γηπέδου Ζωής, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, βοηθώντας τα παιδιά να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους. 

Οι μαθητές έπαιξαν μπάσκετ υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, χόρεψαν hip hop, γνώρισαν τον κόσμο της αστρονομίας και παρατήρησαν τον ήλιο με το ειδικό τηλεσκόπιο, έμαθαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χημεία και έκαναν εντυπωσιακά πειράματα, δημιούργησαν τις δικές τους μαριονέτες και έπαιξαν μαζί τους κάτω από το φως του blacklight, ενώ δημιούργησαν και τις δικές τους λιχουδιές: Στο νέο πρόγραμμα του Γηπέδου Ζωής, ντύθηκαν μάγειρες και έφτιαξαν με την κατάλληλη καθοδήγηση μία τάρτα! Οι χαρούμενες φωνές από τις αίθουσες αποδείκνυαν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα παιδιά διασκέδαζαν, ενώ παράλληλα εξερευνούσαν νέες γνώσεις και προγράμματα!

Παράλληλα, οι γονείς των παιδιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σεμιναρίων μας. Έτσι, έμαθαν από τον γιατρό μας, Δημήτρη Νικολάου, πώς να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και από τον ψυχολόγο, Δημήτρη Πετρούνια, πώς να διασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο. Ο Εκτελεστικός μας Διευθυντής, Δημήτρης Γιαννακάκης, τους μίλησε για την εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής, που θα ολοκληρωθεί το 2024 στον δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αλλάζοντας ολόκληρη την περιοχή!

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στα παιδιά προσφέρθηκε ένα υγιεινό lunch box και χυμός, ενώ σε όλη τη διάρκειας της δράσης υπήρχε στο χώρο γιατρός, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών. Στο τέλος, ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης, που συμμετείχε ενεργά σε όλα τα προγράμματα, μίλησε στα παιδιά για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και για όλους εκείνους τους πειρασμούς που τους αποσπούν από τον στόχο και τα όνειρά τους! Αποχωρώντας, τα παιδιά πήραν το αναμνηστικό τους δώρο, προκειμένου να θυμούνται την εμπειρία τους με το Γήπεδο Ζωής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις μας! 

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).