7η δράση

Ημερολόγιο
04 Jun

Oι δράσεις μας για τη σχολική σεζόν ολοκληρώθηκαν στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, για παιδιά Α', Β' και Γ' τάξης Δημοτικού!

Λίγο πριν τα παιδιά μπουν και επίσημα σε περίοδο διακοπών, το Γήπεδο Ζωής επέστρεψε στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας για να τους ευχηθεί «καλό καλοκαίρι», με μία ακόμα αξέχαστη δράση. Αυτή ήταν η δεύτερη δράση μας στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς είχαν προηγηθεί τα προγράμματα για τα μεγαλύτερα παιδιά. 

Οι μαθητές Α', Β' και Γ' τάξης γέμισαν από νωρίς με χαμόγελα το χώρο του σχολείου, ανυπομονώντας για την έναρξη των προγραμμάτων! Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ, να χορέψουν, να πάρουν μέρος σε εντυπωσιακά πειράματα και να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τη χημεία, να μυηθούν στον κόσμο της Αστρονομίας και να παρατηρήσουν τον ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο.

Παράλληλα, για πρώτη φορά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα "Running Stars", το οποίο συνδυάζει τα αγωνίσματα του στίβου με το παιχνίδι και ενθουσίασε όλα τα παιδιά. Τέλος, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γίνουν μυστικοί πράκτορες και να βοηθήσουν τον πλανήτη, μαθαίνοντας έτσι μέσω του παιχνιδιού για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και πώς μπορούν να βοηθήσουν από την πλευρά τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Όπως συμβαίνει και σε κάθε δράση μας, στα παιδιά προσφέρθηκε ένα lunch box και νερό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ενώ μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων έλαβαν το δικό τους αναμνηστικό δώρο, για να θυμούνται τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στο Γήπεδο Ζωής. Στο παράλληλο πρόγραμμα για ενήλικες, οι γονείς παρακολούθησαν σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ ενημερώθηκαν από τον Εκτελεστικό μας Διευθυντή, Δημήτρη Γιαννακάκη, για το Γήπεδο Ζωής και την εγκατάσταση που ετοιμάζεται στη Νίκαια!

Ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε το «παρών» σε κάθε πρόγραμμα και στο τέλος μίλησε από καρδιάς σε όλα τους τα παιδιά, μεταλαμπαδεύοντάς τους τις αξίες και το πάθος του. Πριν αποχωρήσουν, η ομάδα του Γηπέδου Ζωής ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για τον Σεπτέμβριο, όπου οι δράσεις μας στα σχολεία της Νίκαιας θα συνεχιστούν

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).