8η δράση

Ημερολόγιο
02 Jul

Το Γήπεδο Ζωής και ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης επισκέφθηκαν τη Vamvakou Revival - Αναβίωση Βαμβακούς

Το Γήπεδο Ζωής επισκέφθηκε την πανέμορφη Βαμβακού Λακωνίας, σε ένα τρίωρο γεμάτο διασκεδαστικά προγράμματα, στα πλαίσιο του #VamvakouExperienceFestival!

Τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση μας, έμαθαν τα μυστικά & τις αξίες του μπάσκετ, έφτιαξαν εντυπωσιακά πειράματα & δημιούργησαν τις δικές τους θεατρικές μαριονέτες.

Με το σλόγκαν του φεστιβάλ, «Επιστροφή στη Φύση, Επιστροφή στον Εαυτό σου, Επιστροφή στη Ζωή!», βιώσαμε ένα απολύτως δημιουργικό τρίωρο δίπλα στην φύση!

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στα παιδιά προσφέρθηκε ένα υγιεινό lunch box και χυμός, ενώ σε όλη τη διάρκεια της δράσης υπήρχε στο χώρο γιατρός, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών.

Στο τέλος, ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης, που συμμετείχε ενεργά σε όλα τα προγράμματα, μίλησε στα παιδιά για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και για όλους εκείνους τους πειρασμούς που τους αποσπούν από τον στόχο και τα όνειρά τους! Αποχωρώντας, τα παιδιά πήραν το αναμνηστικό τους δώρο, προκειμένου να θυμούνται την εμπειρία τους με το Γήπεδο Ζωής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις μας! 

Λίγα λόγια για το Festival

Πριν από δύο χρόνια, την 13η Ιουλίου 2019, η Βαμβακού Λακωνίας δέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες της σε μία ημέρα γιορτής που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για το χωριό. Ένα εναρκτήριο κάλεσμα γνωριμίας με το εγχείρημα της Αναβίωσης της Βαμβακούς που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η Επιστροφή στις Ρίζες, ως ένας συμβολισμός για την ομάδα της Αναβίωσης, λειτούργησε ως ο θεμελιώδης άξονας της ημέρας και ενέπνευσε τη Vamvakou Revival για την περαιτέρω ανάπτυξη του Φεστιβάλ και την καθιέρωσή του ως μία ετήσια συνάντηση στην καρδιά του Πάρνωνα. Ωστόσο, το 2020, οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψαν κάθε προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με τους επισκέπτες  του χωριού για το 2021.

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).