Nostos Festival 2023

Στo πλαίσιo του SNF Nostos 2023 οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν στην 25η, 26η και 27η δράση του Γηπέδου Ζωής, οι οποίες βασίζονταν στους τρεις πυλώνες μας, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Μικροί και μεγάλοι έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία στον υπέροχο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Η 25η δράση ήταν αφιερωμένη σε παιδιά Α' & Β' Δημοτικού. Τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ, έκαναν ανασκαφές ανακαλύπτοντας διαφορετικά είδη δεινοσαύρων και δημιούργησαν χάρτινες μαριονέτες με ξεχωριστό χαρακτήρα! Στην 26η δράση συμμετείχαν παιδιά από την Γ' και Δ' Δημοτικού. Έπαιξαν μπάσκετ, έκαναν μοναδικά πειράματα φυσικής και συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι αυτοσχεδιάζοντας και έχοντας ο καθένας το δικό του ρόλο στη θεατρική ιστορία! Στην 27η δράση το μπάσκετ δεν έλειπε από τα προγράμματα των παιδιών της Ε' & Στ' Δημοτικού τα οποία δημιούργησαν το δικό τους αυτοκινητάκι με το πρόγραμμα της ρομποτικής και έφτιαξαν το δικό τους καλοκαιρινό καραβάκι με πολύχρωμα χρώματα και σχέδια.
Στο πλευρό των παιδιών ο coach Παναγιώτης Γιαννάκης! Τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ μαζί με τον coach o οποίος τους έδειξε όλα τα μυστικά ενός τέλειου shot από τη θέση των βολών και συμμετείχε μαζί τους σε όλες μας τις δράσεις ανακαλύπτοντας και εκείνος μαζί με τα παιδιά, τα νέα μας προγράμματα!
Στο πλαίσιο του SNF NOSTOS 2023 υποδεχτήκαμε πέντε οικογένειες από απομακρυσμένες περιοχές, τη Βύσσα, το Καλπάκι και την Τήλο. Το Γήπεδο Ζωής υποδέχτηκε τις οικογένειες με ένα όμορφο καλωσόρισμα προσφέροντας κεράσματα, λουλούδια και έναν ειδικά διαμορφωμένο οικογενειακό οδηγό ο οποίος περιλάμβανε δραστηριότητες και τοποθεσίες της Αθήνας κατάλληλες για όλη την οικογένεια! Μεταξύ άλλων, οι οικογένειες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και να περιηγηθούν σε μια πληθώρα εκθέσεων της νεοελληνικής τέχνης!
Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).