Το Γήπεδο Ζωής ξεκίνησε τις δράσεις του στα σχολεία της Νίκαιας

Feb 28, 2022
|

Τα παιδιά στο 12ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας γνώρισαν από κοντά το Γήπεδο Ζωής και συμμετείχαν γεμάτα χαρά στις δράσεις που διοργάνωσε τον Νοέμβριο.

Εκπαίδευση: Ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά

Το Γήπεδο Ζωής είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και προέκυψε μέσα από το όραμα του Προέδρου του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλου, να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους νέους, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες, και το όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη, CEO του οργανισμού, να βοηθήσει τις νέες γενιές και να προσφέρει, όσο μπορεί, στη Νίκαια, την περιοχή που τον ανέδειξε. Το Γήπεδο Ζωής είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, πατώντας γερά στα θεμέλια της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, με στόχο να συμβάλει τελικά στη διαμόρφωση δυνατών χαρακτήρων.

Οι δράσεις του Γηπέδου Ζωής ξεκίνησαν τον Νοέμβριο από το 12ο και το 17ο Δημοτικό Νίκαιας, το σχολείο που φοίτησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως μαθητής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε πολλές δράσεις, βασισμένες σε τρεις πυλώνες: Αθλητισμό, Παιδεία και Πολιτισμό. Στις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με τον special Guest Νίκο Λινάρδο και χόρεψαν Hip Hop Dance, στο ομώνυμο πρόγραμμα. Στις εκπαιδευτικές δράσεις, ανακάλυψαν τον κόσμο της αστρονομίας και της ρομποτικής, ενώ είδαν τον ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο. Ακόμα, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του Graffiti και μεταμορφώθηκαν σε ειδικούς ντετέκτιβ που έψαχναν την κλεμμένη Μόνα Λίζα. Τέλος, σχεδίασαν τα δικά τους κόμικς και έκαναν ένα πάντρεμα μαθηματικών και τέχνης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

O Coach Γιαννάκης ήταν δίπλα στα παιδιά σε όλες τις δράσεις, μαζί με τους έμπειρους εκπαιδευτές, μιλώντας τους και βοηθώντας τα σε κάθε βήμα. Στο τέλος και των δύο ημερών, τους μίλησε από καρδιάς, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να κάνουν το κάτι παραπάνω για να κερδίζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ήταν δύο μέρες γεμάτες από αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με τη «διασκέδαση» να είναι για μια ακόμα φορά η λέξη-κλειδί στην επιτυχία των πολύπλευρων δράσεων, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει, η διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται ευκολότερη. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δόθηκε στα παιδιά ένα υγιεινό lunch box καθώς και αναμνηστικά δώρα, για να τους θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στις δράσεις του Γηπέδου Ζωής.

Από την πλευρά τους, κατά τη διάρκεια των τρίωρων προγραμμάτων, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ειδικά διαμορφωμένο παράλληλο πρόγραμμα, σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Μέλη της ομάδας του ΙΣΝ αλλά και στελέχη του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, Γιώργου Ιωακειμίδη, παρακολούθησαν τις δράσεις και ενθουσιάστηκαν με την ανταπόκριση παιδιών και γονέων σε αυτές τις πρώτες διοργανώσεις.