Φωτεινή Βενετσάνου

Director of Programs


Fotini Venetsanou

Η Φωτεινή Βενετσάνου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό τίτλο σπουδών, αποσπώντας «άριστα» για την ακαδημαϊκή της επίδοση.

Για πάνω από 25 χρόνια, συνεργάστηκε με διάφορους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς. Στο διάστημα 1998 – 2013 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ τα τελευταία χρόνια διετέλεσε υποδιευθύντρια και στη συνέχεια, διευθύντρια δημοτικού σχολείου. Το Υπουργείο Παιδείας την τίμησε με βραβείο «Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση».

Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 100 εισηγήσεις σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια, ενώ έχει επιμορφώσει δεκάδες εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό και την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων κίνησης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην παιδική ηλικία. Έχει συγγράψει περισσότερα από 70 επιστημονικά άρθρα και δύο βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών τόμων που αφορούν στη Φυσική Αγωγή. Είναι κριτής σε πάνω από 40 επιστημονικά περιοδικά και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Motor Development Research Consortium.